BOOST Festival in en om Alphen een groot succes

In de eerste week van de zomervakantie van 11-14 juli heeft BOOST getourd door Alphen aan den Rijn en omstreken. 

Het festival startte maandag 11 juli om 13.00 uur met een officiële opening, verzorgd door wethouders Han de Jager en Michel du Chatinier in het Europapark in Alphen aan den Rijn.

Vier middagen hebben de kinderen enkele uren gratis kunnen deelnemen aan diverse aangeboden sport- en spelactiviteiten. De deelnemers hebben het ervaren als een gezellig festival.

Activiteiten

Alle activiteiten stonden in het teken van theater, sport en spel, verhalen en ontdekkingen. Zo werd er onder andere levensgroot Vier op een Rij gespeeld, geluisterd naar het verhaal van Boer Boris gaat naar het strand en was het eLAB toegankelijk voor het publiek. In het eLAB kun je 3D printen, films maken, foto's bewerken, een website maken, kennismaken met virtual reality en robots bouwen, programmeren en besturen.

Bij locatie Stijntje Stoer van Junis Kinderopvang werden er donderdagmiddag ook BOOST-activiteiten voor ouderen verzorgd.

BOOST

BOOST is het samenwerkingsnetwerk in Alphen aan den Rijn van de Bibliotheek Rijn en Venen, Castellum, PeuterStart (partner van Junis Kinderopvang), Parkvilla, Participe, Sportspectrum, Streetlive TV en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland.

Tip de redactie