Tweede brugdek Maximabrug wordt volgende week geplaatst

Het tweede brugdek van de Koningin Maximabrug wordt volgende week pas op zijn plek gehesen. 

Het brugdek zou oorspronkelijk vrijdag worden geplaatst. Door problemen met het inhijsen van het eerste brugdek is de planning verschoven.

Het tweede en grotere val wordt vrijdag 15 juli op het transportponton gezet bij Hollandia in Krimpen aan den IJssel. Op maandag 18 juli zal het brugdek worden vervoerd naar Alphen aan den Rijn om de volgende dag geplaatst te worden.

Verplaatsen

In de tussentijd wordt het hijsequipment en gekoppelde ponton verplaatst van de westzijde naar de oostzijde van de brug.

Het eerste brugdek zou afgelopen dinsdag worden ingehesen, maar door een 'onverklaarbare druk' in één van de cilinders werd het inhijsen uitgesteld. Na het testen van de cilinder in aanwezigheid van een expert van de fabrikant konden de hijswerkzaamheden woensdag alsnog plaatsvinden.

Afsluiting

Op vrijdag 15 juli 2016 zijn de Hoogewaard en de Gnephoek tussen 7.00 en 18.00 uur voor autoverkeer afgesloten wegens het leggen van asfalt. De afsluiting is ter hoogte van de Landlustweg richting Koudekerk aan den Rijn.

Het autoverkeer wordt ter plekke omgeleid en er zijn verkeersregelaars aanwezig. Fietsers, voetgangers en bromfietsen worden langs de werkzaamheden geleid.

Tip de redactie