Het uitlaten van een hond is donderdagmiddag uitgelopen op een vechtpartij op het Zegerpad in Alphen aan den Rijn. In ieder geval één persoon is hierbij gewond geraakt, zo meldt de politie.

Een 23-jarige Alphenaar liet zijn jonge hond uit langs het Zegerpad toen de hond achter een fietser aanrende. De jongen fietste door maar kwam even later terug met een stok waar hij de hond mee sloeg. Dit resulteerde in een korte worsteling tussen de mannen, waarna de fietser er vandoor ging.

Korte tijd later kwam de jongen weer terug maar dit keer met drie andere personen. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij de Alphenaar meerdere malen met een scherp voorwerp werd geraakt waar hij een aantal bloederige krassen aan over heeft gehouden. De vier jongens zijn er hierna vandoor gegaan.

Er is inmiddels aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. De Alphenaar maakt het goed, maar laat weten dat zijn hond letsel heeft opgelopen aan zijn oog.

Getuigen

De politie heeft de zaak in behandeling en heeft onder meer onderzoek verricht op het plaats delict. Mensen die getuige zijn geweest van de vechtpartij worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.