Theater Castellum heeft per 1 september aanstaande Rianne Hoogeveen uit Bodegraven als stadsprogrammeur aangesteld. Zij gaat de inwoners van Alphen die een podium zoeken voor hun activiteiten actief ondersteunen.

Bij deze taak werkt ze samen met diverse culturele en welzijnsinstellingen In het BOOST-netwerk. Ze heeft daarbij de rol van verbinder, coördinator en aanjager.

Ook zal zij een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Castellum tot het Podium van de Stad.

"Castellum is veel meer dan alleen een theater. Het is een bruisende ontmoetingsplaats waar de inwoners van Alphen aan den Rijn de kans krijgen hun eigen talent te tonen en verder te ontwikkelen", zegt interim-directeur Leo Pot. "Om dit verder vorm te geven, hebben wij de functie van stadsprogrammeur ingesteld. Rianne Hoogeveen heeft een langdurige ervaring als programmeur en coördinator culturele projecten van het Evertshuis in Bodegraven. We zijn ervan overtuigd dat zij op een zinvolle manier kan bijdragen aan die ontwikkeling."

Verbinden

Zelf geeft Rianne Hoogeveen te kennen dat zij erg veel zin heeft om haar kennis en ervaring in te zetten voor Castellum en de partners in het samenwerkingsnetwerk BOOST.

"Het is fijn om partijen te verbinden, mensen te enthousiasmeren en leuke, interessante programma's te maken. Ik vind het erg leuk dat ik de nieuwe functie van Stadsprogrammeur invulling mag geven. Voor mij persoonlijk betekent het werken in Alphen aan den Rijn dat ik veel nieuwe mensen ga ontmoeten. Ook daar kijk ik enorm naar uit," aldus Hoogeveen.