De politie Alphen aan den Rijn heeft in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juli meerdere bestuurders in de omgeving van het centrum onderworpen aan een blaastest. 

Verschillende rijbewijzen werden ingevorderd wegens rijden onder invloed.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee beginnend bestuurders gecontroleerd. Beiden waren vertrokken vanuit horecagelegenheden in het centrum van Alphen aan den Rijn. Eén van de bestuurders kon zijn rijbewijs inleveren nadat hij 635ug/l blies. De toegestane hoeveelheid is 220 ug/l, voor beginnend bestuurders is dit slechts 88 ug/l.

De andere bestuurder blies 305ug/l en zal zich ook bij justitie moeten verantwoorden. Hij kreeg zijn rijbewijs wel terug.

Aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag liepen nog drie bestuurders tegen de lamp. Eén bestuurder blies 475 ug/l en kreeg daarvoor een proces verbaal. Een andere bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt nadat zij blaastest 660 ug/l aangaf.

De derde bestuurder werd door de politie aangehouden nadat hij niet meewerkte met een blaastest. Later werd alsnog een blaastest afgenomen. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ook ingevorderd nadat de man 575 ug/l blies.