Mark van Harten uit Alphen aan den Rijn is finalist tijdens de Brildrager van het Jaar-verkiezing 2016. De brildrager is één van de vijf genomineerden in de categorie 16-25 jaar.

Op 5 juli maakt de jury, bestaande uit fashion ambassadrice van Specsavers Anouk Smulders, modeontwerper Francisco van Benthum en social influencers Ellen Snijder en Teske de Schepper de winnaars van de drie leeftijdscategorieën bekend.

Zij ontvangen naast de eretitel 'Brildrager van het Jaar' een reischeque van 1000 euro en een meet & greet met Anouk Smulders. Daarnaast mogen de winnaars twee brillen uitzoeken.

Brildrager Mark van Harten is aangenaam verrast door de nominatie: "Wauw, ik ben echt super blij dat ik bij de laatste vijf genomineerden zit. Ontzettend leuk dat er zoveel mensen op mij gestemd hebben. Mijn bril hoort bij mij en dat wil ik graag aan iedereen laten zien. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik uiteindelijk Brildrager van het Jaar word!"

Van Harten heeft bijna 2.400 deelnemers achter zich gelaten tijdens de zeventiende editie van de Brildrager van het Jaar-verkiezing. Er zijn dit jaar meer dan 100.000 stemmen uitgebracht.