Alphenaren kunnen diverse keren de politiehelikopter boven Alphen spotten. De politiehelikopter houdt dinsdag trainingsvluchten boven Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

De afgelopen dagen heeft de politiehelikopter meerdere keren boven Alphen aan den Rijn gevlogen voor surveillancevluchten. De aanwezigheid van de helikopter zorgde op social media voor commotie. "Vandaag al voor de derde keer een politiehelikopter."

"Weet iemand wat er aan de hand is?", "Moet we uitkijken naar verdachte personen?" zijn ook enkele vragen die op social media voorbij komen als er een politiehelikopter boven Alphen aan den Rijn hangt.

'Politieauto met wieken'

Politieagent Frank Heijmink laat weten dat Alphenaren zich niet direct zorgen hoeven te maken als er een politiehelikopter boven Alphen wordt gespot. "De helikopter is gewoon een politieauto met wieken. Vanuit de lucht hebben we prachtig overzicht voor surveillance", aldus de Alphense wijkagent.

Overigens werd de politiehelikopter afgelopen weekend ingezet voor een scooterdief in Kerk en Zanen en een vluchtende verdachte in Koudekerk aan den Rijn.