De Rabobank Sponsorfietstocht afgelopen zondag was met ruim 4.400 deelnemers weer een groot succes. 

Samen met de 17 muziekverenigingen, 25 EHBO'ers, tientallen vrijwilligers bij de startlocaties en 90 medewerkers van Rabobank Groene Hart Noord waren zij actief om er met elkaar een gezellige en sportieve dag van te maken. De bank keert een totaalbedrag uit van 32.900 euro voor de clubkassen.

Bij de start ontvingen alle deelnemers een routebeschrijving en een stempelkaart. De verenigingen en stichtingen die dit jaar als stempelpost fungeerden deden hun best met appeltaart, ijs en koffie en verkochten dit aan de deelnemers. Zo verdienden deze verenigingen nog een extra bijdrage voor de club.

De deelnemers fietsten een route van twintig, veertig, zestig of honderd kilometer door het Groene Hart. Dit leverde per uitgereden fietsroute respectievelijk een bedrag op van 3, 6, 9 of 12 euro. De routes werden gereden door polders, langs weilanden en de verschillende dorpskernen.

Onder de deelnemers legde één iemand de route van veertig kilometer wandelend af.

Ruim 330 lokale verenigingen

Deelnemers konden dit jaar een keuze maken uit ruim 330 ingeschreven verenigingen, scholen en stichtingen. Soms was dat nog best lastig kiezen voor de deelnemers. Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem, Hospice, de kinderboerderijen en verder natuurlijk heel veel sport- en muziekverenigingen stonden ingeschreven.

De clubs met het grootste aantal deelnemers ontvangen binnenkort een sponsorbedrag tussen de 400 en 750 euro.

De organisatie kijkt terug op een hele mooie geslaagde dag. "Het enthousiasme van de deelnemers, de geweldige inzet van alle startlocaties, de complimenten die wij ontvingen en het muzikale intermezzo die weer voor de gezellig noot zorgden."