Julianabrug wordt maandagmiddag weer opengesteld

De Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn wordt in de loop van maandagmiddag weer in gebruik genomen. 

De brug is ruim een jaar buiten gebruik geweest nadat het brugdek en kranen omvielen op een aantal panden in de Hooftstraat.

De planning was de brug vanaf 28 april 2015 vier maanden buiten gebruik zou zijn vanwege een grote renovatie. Bij het terugplaatsen van de brug ging het echter mis en richtten de hijskranen en het brugdeel een enorme ravage aan in het centrum van Alphen. Door het ongeluk werden achttien woningen onbewoonbaar. Een aantal panden werden volledig verwoest.

Het rijdek van de Koningin Julianabrug werd vorige maand op 18 mei alsnog succesvol geplaatst. Hierna waren nog enkele weken nodig om wordt de brug af te monteren en te testen.

Feest

Op zaterdag 2 juli wordt het grote openingsfeest van de Koningin Julianabrug gehouden. Het openingsfeest moet een evenement voor jong en oud worden. Zo is er onder meer een fototentoonstelling van de Koningin Julianabrug, een braderie en in samenwerking met Junis Kinderopvang wordt gewerkt aan een middagprogramma voor kinderen met onder andere een één kilometerrun.

"Voor de middag wordt een muziekprogramma van bands en Nederlandstalige artiesten samengesteld en tijdens het avondprogramma zullen de DJ's het feest afsluiten. We willen Alphen deze dag echt op z'n kop zetten", aldus mede-organisator Thijs Bezemer.

Tip de redactie