Leerlingen Ashram College voeren musical op in Jaarbeurs

De schoolmusical Dia de los Muertos van het Ashram College in Alphen aan den Rijn staat donderdag op het vierdaagse cultuurevenement Festival Bombarie in de Jaarbeurs Utrecht.

Op donderdag 23 juni is er een speciale dag voor professionals uit het cultuuronderwijs.

Tijdens deze dag staat de cast van Dia de los Muertos op de bühne. De leerlingen en docenten van het Ashram College stonden in maart al drie keer op de planken met de zelfgemaakte musical en kregen hiervoor lovende kritieken.

Iedere twee jaar wordt er op het Ashram College een eigen musical geproduceerd. "Op het Ashram College zetten we stevig in op cultuuronderwijs. We stimuleren het creatieve brein van onze leerlingen zoveel mogelijk", vertelt Ingrid Slangen, muziekdocente op het Ashram College.

Co-creatie

"We pakken dus niet een script uit de kast en bestellen via internet kostuums en decors. Nee, het is een co-creatie van alle creatieve vakken tezamen en alles is 'selfmade'. Dat maakt de musical zo uniek en oprecht. Het is een explosie aan creativiteit."

Met de opvoering op Bombarie wil de Alphense school laten zien naar welke hoogte je een schoolmusical kunt liften als je er met passie aan werkt.

Bombarie

Iedere dag van het festival staat in het teken van een andere kunstvorm. Zo draait het op vrijdag om dans, is de zaterdag geheel ingericht voor liefhebbers van blaasmuziek en op zondag staat zang centraal.

Bekende artiesten en deskundigen geven masterclasses, workshops en inspirerende lezingen. De laatste trends worden gepresenteerd en verschillende fondsen zijn beschikbaar voor advies.

Tip de redactie