Gevarieerd programma tijdens stadsstrand Rijnplein

Het Rijnplein in  Alphen aan den Rijn wordt van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli omgetoverd tot een stadstrand. 

Sport, spel, ontspanning, strandactiviteiten en muziek moeten zorgen voor een zomerse sfeer op het plein midden in het centrum van Alphen aan den Rijn.

"Het wordt een heerlijk gevarieerd programma", volgens Hans Peter van de Bosch van Eigenwijze Evenementen, die samen met het bestuur van het Rijnplein de organisatie van dit evenement voor de eerste keer uit voert. "Er is ontzettend veel samenwerking met diverse partijen uit Alphen aan den Rijn. Verenigingen, sportclubs, horeca, DJ's en bands werken perfect mee", aldus Hans.

Op het stadsstrand worden twee speelvelden aangelegd voor een beachvolleybalcompetitie, maar voor beachhockey en diverse strandbootcamps. Voor de kinderen zijn springkussens en workshops. Op zondagmiddag strijden tien Alphense horecagelegenheden op het eerste 'Rijnplein Horeca Beach Soccertoernooi'. De finale wordt rond 16.45 uur gespeeld.

Hoofdact

Donderdagavond is het podium voor DJ Eno-C, die een deep house beat over het Rijnplein zal sturen. Vrijdagavond wordt het podium gevuld met bekende Aphense artiesten waaronder DJ-duo Bobissa & Dublanc.

Het zwaartepunt wat muziek betreft tijdens het Beachevent ligt op de zaterdagavond tussen 18.00 en 23.00 uur. De organisatie is blij met publiekstrekker DJ Roog als hoofdact op het podium. Met meer dan 225 optredens per jaar werd DJ Roog drie jaar achtereen uitgeroepen tot populairste club DJ. Daarnaast maken ook Toman en Artur Lima Ramos op de zaterdagavond hun opwachting op het podium.

Op zondag zal lazy muziek moeten zorgen voor de perfecte beachsfeer op het Rijnplein, zo hoopt de organisatie.

Tip de redactie