Gemeente Alphen sluit zich aan bij app OmgevingsAlert

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft zich aangesloten bij OmgevingsAlert. 

In de app kunnen inwoners actuele vergunningsaanvragen bij hen in de buurt bekijken.

Het gaat hierbij om aanvragen, omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen, watervergunningen, verordeningen en verkeersbesluiten van onze gemeente en van overige (lokale) overheidsinstanties. Naar verwachting volgen binnenkort ook de vergunningen die vanuit de Algemene Plaatselijke Verordening worden verstrekt en de drank- en horecavergunningen.

"Dit is een stap voorwaarts in het verbeteren van de digitale dienstverlening aan onze inwoners", aldus wethouder Kees van Velzen.

Acht weken

De app heeft een alert-functie en beperkt zich tot officiële publicaties op www.overheid.nl. De informatie op de app is gedurende acht weken, gerekend vanaf de datum van de publicatie, zichtbaar voor het publiek.

De OmgevingsAlert app is geschikt voor Android-, Apple- en Windows-toestellen. Via de app kunt u een bericht ontvangen als er in uw omgeving iets speelt en is een aanvulling op de bekendmakingen op www.overheid.nl en de publicaties in de Week in beeld. De lokale bekendmakingen blijven ook in te zien in de Week in beeld in de huis-aan-huiskrant en op de gemeentelijke website.

Tip de redactie