Taakstraf voor man die dronken achter het stuur stapt

De politie heeft zaterdag 4 juni een 68-jarige man uit Den Haag streng bestraft na het negeren van een rijverbod. 

De man negeerde het verbod en kroop toch achter het stuur van zijn auto.

Een agent zag zaterdag een man in een auto stappen op de Ondernemingsweg in Alphen aan de Rijn. De politieagent dacht dat de man wel eens dronken zou kunnen zijn door de manier waarop hij liep. Het vermoeden werd bevestigd door de sterke alcohollucht, maar ook de manier waarop de man sprak. De agent besloot de man een rijverbod op te leggen van 24 uur.

Al snel nadat de man het rijverbod had gekregen, bleek deze toch in zijn auto te zijn gestapt en weggereden. De auto werd op de N11 richting Leiden gezien door politieagenten, waarna de man zijn auto midden op de N11 tot stilstand bracht. De Hagenaar werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Leiden.

Vijf keer te veel

Op het bureau heeft de man een test uitgevoerd om vast te stellen hoeveel hij gedronken had. De uitslag van het onderzoek bleek 1015 ug\l, een ervaren bestuurder is strafbaar vanaf 220 ug/l.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de man een taakstraf 60 uur op te leggen. Tevens mag de man een jaar geen voertuig meer besturen en moet hij een cursus bij het CBR volgen om zijn rijbewijs weer terug te krijgen.

Tip de redactie