Voetbalvereniging Alphia plaatst 190 zonnepanelen

Met behulp van de gemeentelijke stimuleringslening heeft voetbalvereniging Alphia uit Alphen aan den Rijn, 190 zonnepanelen op het dak van de kantine en kleedkamers geplaatst.

Met het plaatsen van de zonnepanelen draagt voetbalvereniging Alphia bij aan duurzaam energiegebruik en daarnaast gaat de vereniging ook direct per maand geld besparen.

De zonnepanelen bij Alphia zijn bij uitstek een voorbeeld van initiatieven van de Alphense samenleving die de gemeente wil faciliteren en ondersteunen. "Wij zijn een ambitieuze, groene gemeente die duurzaam ontwikkelt en bouwt en actief de toepassing van zonne-energie stimuleert", aldus wethouder Ed de Leest.

"Wij werken hierbij samen met inwoners, bedrijven en instellingen en streven ernaar een energieneutrale gemeente te worden."

Feest

Wethouder Ed de Leest neemt de zonnepanelen op 4 juni 2016 om 12.00 uur samen met het bestuur van de vereniging feestelijk in gebruik.

De voetbalvereniging krijgt van de wethouder een bordje met 'het groene vinkje' erop overhandigd, dat Alphia op haar gebouw kan hangen. Het groene vinkje staat symbool voor een duurzaam Alphen aan den Rijn.

Tip de redactie