De gemeente Alphen aan den Rijn is akkoord met een stremming van veertien uur om het openingsfeest van de Koningin Julianabrug te laten plaatsvinden.

Organisatoren Marcel Wattimury en Thijs Bezemer zijn opgetogen over het besluit.

"Vanmiddag hadden we een gesprek met de gemeente of ze akkoord zouden gaan met de stremming. Dat was nog spannend, omdat ze tijdens het overleg van afgelopen donderdag niet akkoord gingen met 24 uur", vertelt Bezemer.

"Gelukkig is de veertien uur wel goedgekeurd. Alles stond al klaar in de startblokken, maar nu er een akkoord is kunnen we echt gas gaan geven!"

Wattimury en Bezemer zijn vol lof over de gemeente, die het feest volgens hen echt omarmen. "Zij zien ook dat het een feestelijke gebeurtenis is voor alle Alphenaren en denken enorm met ons mee." De organisatoren gaan nu aan de slag met het veiligheidsplan en het aanvragen van de nodige vergunningen.

Feestje op de brug

De voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar zeker is dat het feest plaatsvindt op zaterdag 2 juli én op de brug. "Naast de brug was voor ons geen optie. Als we de opening goed willen vieren, dan moet dat gewoon midden op de brug zijn", aldus Bezemer.

Diverse sponsoren hebben zich al aangemeld om onder andere de hekwerken, licht, geluid, mobiele toiletten en een mogelijke vuurwerkshow te sponsoren. Ook heeft de organisatie ruim 150 aanmeldingen ontvangen van artiesten die willen optreden tijdens het feest.

Jong en oud

Het openingsfeest moet een evenement voor jong en oud worden. Een fototentoonstelling van de Koningin Julianabrug, een braderie en in samenwerking met Junis Kinderopvang wordt gewerkt aan een middagprogramma voor kinderen met onder andere een één kilometerrun.

"Voor de middag wordt een muziekprogramma van bands en Nederlandstalige artiesten samengesteld en tijdens het avondprogramma zullen de DJ's het feest afsluiten. We willen Alphen deze dag echt op z'n kop zetten!"