Het voorlopig opgehaalde bedrag dat met de Alphense SamenLoop voor Hoop voor KWF Kankerbestrijding is binnengehaald is 135.850 euro.

Het evenement heeft twee dagen lang Park Rijnstroom helemaal gevuld. 

De 24-uurs wandelestafette is door 72 teams gelopen. De meeste teams haalden tijdens het evenement nog steeds geld op in een kraam in de braderie.

Zij deelden ook veelvuldig hun indrukken en belevenissen op de social media.

Beleving

"Wij zijn blij dat het weer goed bleef en dat iedereen echt samen een hele mooie beleving heeft gehad", meldt voorzitter Hans Warmerdam, wiens evenement een tikje ongelukkig begon toen hij zich vertilde tijdens de opbouw.

SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn werd zaterdag om 14.00 uur geopend door burgemeester Liesbeth Spies, die zelf de nodige rondjes liep met haar team.

"Ik doe voor de vijfde keer mee. Het is mijn eerste keer als burgemeester", meldde Spies. Net als elke editie werd de vlam in Park Rijnstroom ontstoken. Daarna begon de 24-uurs wandelestafette dan echt met de ereronde door de eregasten.

Kanker

De eregasten hebben kanker of hebben deze ziekte gehad. Zij liepen hun ronde gevolgd door de teamcaptains van de 72 deelnemende teams.

Er is geen groot benefietevenement mogelijk zonder sponsoren. Veel sponsoren hadden ook gewoon ingeschreven met een team. Anderen waren echter zo druk bezig tijdens het evenement dat een team er niet in zat. "

Wij zijn heel erg blij met alle hulp die we elke keer weer krijgen. Zonder sponsoren hebben we niets", aldus een overgelukkige maar ook zeer vermoeide Ingrid Simmerman, vicevoorzitter van SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn. "En: tegen de verwachting in was het bijna de volle 24 uur goed wandelweer!"

Team Alphen Alpe d'HuZes

Bijzonder waren de Kaarsenceremonie in het donker, de KinderLoop in de vroege ochtenduren en natuurlijk de afsluitende Slotceremonie.

Een ander bijzonder momentje was het 'uitzwaaien' van een deel van team Alphen Alpe d'HuZes. Het Alphense team beklimt volgende week de Alpe d'Huez met als goede doel ook KWF Kankerbestrijding.

Voor de eregasten was de VIP-lounge het hele weekeinde beschikbaar. Er werd een aantal workshops gegeven. Populair was vooral de workshop waarbij een bloemstukje in een glas werd gemaakt.

Verder konden de eregasten hun haar, hun nagels en make-up laten doen en er werd een hart gemaakt en beschilderd. Vooral echter, was het een plek om uit te rusten en om een praatje te maken.