Maandagavond is tandarts Arend van den Akker van Tandheelkundig Centrum Vitalis te zien in het nieuwe RTL 4 programma Genante Tanden.

In het nieuwe programma van RTL 4 volgt Froukje de Both elke aflevering mensen met ernstige gebitsproblemen.

Van den Akker is gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde. Hij zal uitleg geven over de verschillende behandelmethodes die gebruikt worden om de tanden te bleken.

Al deze methodes worden ook met veel zorg uitgevoerd in de Alphense praktijk.

Op maandag 13 juni zal TCV weer aan bod komen in het programma. De praktijk profileert zich die uitzending vooral met de CEREC techniek.

Camera

Deze techniek wordt met camera, 3d-software en een computer gestuurde slijpmachine uitgevoerd. Op deze wijze krijgen patiënten binnen één afspraak een nieuwe kroon.

Dit zal tijdens het programma verder worden uitgelegd en gedemonstreerd door tandarts Van den Akker.

In het nieuwe RTL 4 programma worden elke aflevering mensen met ernstige gebitsproblemen geholpen. Meer dan 800.000 Nederlanders zijn zo bang voor de tandarts, dat ze er nooit heen gaan.

Sociaal isolement

De gevolgen zijn soms niet te overzien. Een slechte mondgezondheid kan gevolgen hebben voor de algehele gezondheid en andersom geldt dat ook.

Daarnaast raken mensen met een slecht gebit vaak ook in een sociaal isolement. Ze schamen zich zo erg, dat ze niet meer werken en zelfs geen boodschappen meer doen.

Genante Tanden is iedere maandag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.