Zondagochtend 29 mei is Team Alphen d'HuZes in alle vroegte rond 5.00 uur vertrokken naar de Alpe d'Huez, waar de komende week Alpe d'HuZes wordt gehouden.

Dit alles onder leiding van chef de mission Toob Alers.

Het accent ligt op donderdag 2 juni, wanneer de daadwerkelijke koers plaatsvindt en de deelnemers tot maximaal zes keer op één dag de legendarische berg in de Franse Alpen beklimmen. Het evenement wordt georganiseerd door KWF Kankerbestrijding om fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, met als uiteindelijk doel om de ziekte tot stand te brengen.

Zondagavond komt het team aan op de plaats van bestemming, waar de deelnemers (fietsers, hardlopers en wandelaars), vrijwilligers, supporters en het mediateam een bewogen week tegemoet gaan.

Uitzwaaien

Een dag eerder, op zaterdagochtend, werden de fietsen al ingeladen bij Gek van Fietsen. Later op de dag nam het team een kijkje bij de Samenloop voor Hoop waar het tegen zes uur 's avonds officieel werd uitgezwaaid door de deelnemers aan het evenement in Park Rijnstroom, dat ook bedoeld is om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Team Alphen d'HuZes liep eerst gezamenlijk het parcours door Park Rijnstroom, voordat de teamleden op het podium mochten staan en toegesproken werden door Samenloop voor Hoop-voorzitter Hans Warmerdam, die alle fietsers, hardlopers en wandelaars uit de grond van zijn hart veel succes wenste. Onder applaus van het toegestroomde publiek werd het podium vervolgens weer aan de optredende band Off the Record overgelaten.

Een aantal teamleden besloot om aansluitend nog meer rondjes voor Samenloop voor Hoop af te leggen.