Editie 2016 van SamenLoop voor Hoop vindt dit weekend plaats. De wandelestafette heeft als doel het ophalen van geld voor de bestrijding van kanker. 

"De wandelestafette heeft, zoals iedereen wel weet, als goede doel KWF Kankerbestrijding", aldus vicevoorzitter Ingrid Simmerman."We hopen dat we ook dit jaar veel geld ophalen!"

De voorbereidingen zijn al maanden zichtbaar. Zowel in de kranten als online is de vijfde editie van SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn niet weg te denken. Sponsors, materialen, contacten & contracten, wekelijks bestuursoverleg. Noem maar op, het is allemaal gedaan.

De teams hebben zich ingeschreven. De deelnemers hebben acties gevoerd om maar zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te 'verdienen'. De laatste euro's worden tijdens de wandelestafette op de grote braderie bij de teamstands binnen gehaald.

Vrijdag 27 mei is het D-Day voor de vele vrijwilligers die komen helpen bij de opbouw. Als zij klaar zijn, staat alles er pico bello bij. Zaterdag en zondag is het lekker weer om te wandelen. De temperatuur is goed, ook al valt er naar verwachting zo af en toe een buitje."Gewoon je regenjack of een paraplu meenemen", zegt Simmerman. "Ik loop al een paar jaar mee en de sfeer is altijd geweldig."

Openingsceremonie

De openingsceremonie is zaterdag om 14.00 uur. De opening wordt verricht door burgemeester Liesbeth Spies. Daarna lopen de eregasten (mensen die kanker hebben of hebben gehad) een ereronde. De kaarsenceremonie is om 23.00 uur. Dan is de route verlicht door kaarsen in 'zakken met een boodschap' voor dierbaren. Ook dan lopen de eregasten gevolgd door de teamcaptains met een fakkel. De slotceremonie is om 14.00 uur op zondag.

Nieuw dit jaar is de Kinderloop. Deze wordt voor het eerst op zondag tussen 10.00 en 11.00 uur gelopen. De kinderen zijn een halfuurtje onderweg."We verwachten ongeveer 200 kinderen", meldt Simmerman."En, de burgemeester komt voorlezen uit het boekje 'Een ontbijtje met Bas.' Dat is speciaal voor de SamenLoop geschreven."

Burgemeester Spies loopt ook zelf mee in het gemeenteteam."Ik doe voor de vijfde keer mee, maar het wordt mijn eerste keer als burgemeester", vertelt Spies."Ik vind dat er veel onderzoek naar kanker moet worden gedaan en daar is veel geld voor nodig. De SamenLoop voor Hoop is een goede manier om geld in te zamelen. Er zijn ook veel mensen bij het evenement betrokken. Juist omdat de ziekte in iedere familie voorkomt."

Een speciale activiteit is het mozaïeken van een herdenkingsbank. Een speciale vermelding is voor de openluchtkapsalon van de gezamenlijke Alphense kappers op zondag. 

Programma 

SamenLoop voor Hoop 2016 is op zaterdag 28 en zondag 29 mei in Park Rijnstroom. De opening door burgemeester Liesbeth Spies is om 14.00 uur. De kaarsenceremonie begint om 22.45 uur. De afsluitende ceremonie is zondag om 13.30 uur. Beide dagen is er tijdens de wandelestafette een braderie en een uitgebreid podiumprogramma.