Een Italiaanse dagmarkt zal van donderdag 2 juni tot en met zondag van 5 juni op het Rijnplein staan.

Na het eerste Nederlandse succes in Almere, zal het markconcept Alphen aan den Rijn bezoeken.

Vanuit verschillende Italiaanse provincies zoals Piëmont, Umbrië, Sicilië en Toscane zullen marktkooplieden hun Italiaanse waren aanbieden. De bezoeker kan kazen, worsten, olijven, verse pasta's, gebak, broden en veel andere Italiaanse producten proeven en natuurlijk ook kopen.

Italiaanse markten groot succes

De marktkooplieden uit de verschillende provincies organiseren dit soort dagmarkten alweer twee jaar met een groot succes in diverse Duitse steden. De organisatie heeft begin 2016 contact gezocht met een aantal steden in Nederland. Stefano Fanunza van Dolce Vita en Toob Alers van Buro Toob, reclame & media hebben met de organisatie diverse steden in Nederland bezocht, waaronder ook Alphen aan den Rijn.

Na Almere komen ongeveer vijftien marktkooplieden naar het Rijnplein. "We zien op Facebook dat het event zeer goed ontvangen wordt, dat is natuurlijk een mooie opsteker", aldus de organisatoren. "Andere steden zijn geïnteresseerd en nodigen we uit om een kijkje te nemen in Alphen aan den Rijn."

Het is de bedoeling dat de samenwerking in 2017 uitmondt in een tour van vier maanden langs de verschillende Nederlandse steden, net als in Duitsland.

Reis naar Sardinië

De organisatie stelt een 4-daagse reis voor twee personen naar het Italiaanse eiland Sardinië beschikbaar. Via de Facebookpagina van het Rijnplein worden deelnemers uitgedaagd om deze prijsvraag te winnen.

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 september verblijven de winnaars in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Stefano Fanunza, zelf geboren op Sardinië, zegt over deze stad: "Cagliai is een geweldige stad, vol Italiaans temperament en ligt zeer dicht bij de kust met zijn schitterende witte stranden. De winnaars zullen echt vier fantastische dagen hebben."

Openingstijden

De openingstijden van de markt zijn donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 van 21.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en op koopzondag 5 juni van 13.00 tot 17.00 uur.