Tijdens de algemene ledenvergadering van woensdagavond 25 mei is Stef Wulff benoemd tot voorzitter van Vereniging Nieuw Elan. 

Wulff is voorgedragen door het bestuur met steun van de fractie.

"Als Nieuw Elan willen we graag onze voelhorens in alle kernen hebben", zegt Wulff die een aantal jaren in Boskoop woonde, maar tegenwoordig in Alphen aan den Rijn.

"In deze gemeente heb je verschillende culturen. In de kleine dorpen, in de kern Boskoop, in de stad Alphen; er wonen allemaal verschillende mensen. De betrokkenheid van al deze inwoners bij de politiek en bij het bestuur groeit. Dat is maar goed ook, want over anderhalf jaar zitten we in de volgende verkiezingsperiode."

"Voor die tijd wil ik de vereniging goed op de kaart zetten. De fractie doet het uitstekend. Nu moet het bestuur volgen."

Ledenvergadering

Wulff is blij dat de algemene ledenvergadering het advies van het bestuur en de fractie heeft gevolgd. Hij heeft al kennisgemaakt met veel fractie- en partijleden en wil dit de komende maanden voortzetten.

"Nieuw Elan kan best een beetje nieuw elan gebruiken", meent Wulff. "Ik wil graag de komende periode mijn eigen mensen kiezen. We moeten een echte eenheid worden en naar de toekomst werken. Het is tenslotte ons doel om bij de volgende verkiezingen de grootste partij te zijn."

De nieuwe voorzitter realiseert zich dat hij daarmee een flinke stip aan de horizon zet. Maar: "De wereld om ons heen veranderd. Wij moeten mee veranderen. Binnenkort wil ik dan ook beginnen aan een goed beleidsplan voor de toekomst van Nieuw Elan."

Alphenaar Stef Wulff is in het dagelijks leven adviseur voor familiebedrijven in zijn eigen bedrijf SW-consulting. Daarnaast is Wulff voorzitter van honkbalvereniging Alphians.