Het openingsfeest bij de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn lijkt er daadwerkelijk te komen.

De gemeente en aannemers staan volgens de initiatiefnemers positief tegenover de plannen.

Alphenaren Marcel Wattimury en Thijs Bezemer willen het openingsfeest op zaterdag 2 juli laten plaatsvinden. De initiatiefnemers hebben het eerste gesprek met de gemeente, aannemers Mourik en BSB Staalbouw al achter de rug. Ook andere partijen die plannen hadden voor een feest hebben zich hierbij aangesloten.

Als de vergunning wordt verleend en alle partijen het eens worden, komt er een podium met live-muziek en een braderie op de 'Koningin Julianabrug Opening Party'. Ook zijn er plannen voor een tentoonstelling en een hardloopwedstrijd.

Oproep

De organisatie roept Alphense artiesten op om zich aan te melden voor het feest: "We zijn namelijk zowel een dag- en avondprogamma aan het vullen en bieden Alphenaren graag een podium indien mogelijk. Hierbij willen we het talent in Alphen belichten en een hoger podium betreden dan op de brug zelf kan niet"

Marcel, die zelf vlak bij de brug woont, startte vorige week op Facebook een evenement voor het openingsfeest. De Alphenaar wilde met de actie een signaal sturen naar de gemeente dat ze de Alphenaren wel iets verschuldigd is na al het ongemak dat de Julianabrug heeft veroorzaakt.

Wat begon als een grapje, begint nu serieuze vormen aan te nemen. Inmiddels hebben al ruim 2.500 Alphenaren aangegeven geïnteresseerd of aanwezig te zijn.