Zondag 29 mei vertrekt Team Alphen d'HuZes in alle vroegte naar de Alpe d'Huez.

59 fietsers, hardlopers en wandelaars nemen deel aan Alpe d'HuZes van KWF Kankerbestrijding. Onder het motto 'opgeven is geen optie' beklimmen zij op één dag tot maximaal zes keer de Alpe d'Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.  Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund. Het uiteindelijke doel is de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer dood het te gaan aan kanker.

Uitzwaaien

Dankzij diverse creatieve inzamelingsacties is intussen ruim meer dan 120.000 euro aan fondsen geworven. Chef de Mission Toob Alers heeft goede hoop dat het bedrag van 122.189 euro - dat vorig jaar over de finish werd gedragen - dit jaar mede dankzij eerdere toezeggingen wordt overtroffen.

Team Alphen d'HuZes wordt zaterdagavond 28 mei tussen 18.00 en 18.15 uur uitgezwaaid tijdens de Samenloop voor Hoop in Park Rijnstroom. De opbrengst van dit evenement is ook voor KWF Kankerbestrijding.

Mediateam

De deelnemers worden vergezeld door een groep supporters en een lokaal mediateam dat met ingang van maandag 30 mei dagelijks verslag doet van een emotionele week waarin de koersdag op donderdag 2 juni centraal staat. Namens Studio Alphen zijn Mike Mourits en Stephan Verwaaij van de partij om de videoregistratie te verzorgen. Fotograaf Josh Walet neemt de stilstaande beelden voor zijn rekening. Rob Buisman (TekstBuis) zorgt voor de redactie en neemt ook de coördinatie van het nationale online magazine van Alpe d'HuZes op zich.

Op zaterdag 4 juni keert Team Alphen d'HuZes terug naar Alphen aan den Rijn, waar het in de avonduren aankomt bij winkelcentrum De Herenhof.