De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een dronken automobilist aangehouden

De man werd vlak daarvoor gespot op het bouwterrein aan de Nachtegaalstraat in Alphen aan den Rijn.

Rond 03.30 uur werd door bewakingscamera's een persoon gesignaleerd bij de nieuwbouw aan de Nachtegaalstraat. De politie ging uit van een mogelijke diefstal en ging op zoek naar de man. Eenmaal bij het bouwterrein ging een auto er met piepende banden vandoor. De auto reed met hoge snelheid van de Oranje Nassausingel richting de Oostkanaalweg.

Behoorlijk beschonken

Een ingeschakelde motoragent reed achter de slingerende auto en wilde bij een verkeerslicht de bestuurder aanspreken. De man stoof er echter weer vandoor. De agent volgde de auto met een stopteken, maar dit werd genegeerd. Bij de volgende verkeerslichten reageerde de man eindelijk op het teken en reed mee richting een stopplaats.

Na een blaastest bleek de man mee te moeten naar het politiebureau, waar de man 495ug/l blies. Hier werd ook duidelijk dat de man door zijn dronken toestand zodanig de weg kwijt was dat hij via het bouwterrein de weg naar de woning van een kennis zocht.

Boetes

Bij de man werden diverse overtredingen geconstateerd, namelijk het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering, rijden onder invloed van alcohol, rijden met een kapot achterlicht, rijden met onnodig piepende banden, het negeren van een stopteken en het betreden van een bouwterrein.

Voor het rijden zonder rijbewijs, de verzekering, de piepende banden en het rijden onder invloed zijn proces verbaal opgemaakt. De bestuurder mag zich binnenkort verantwoorden bij justitie.