Verdachte woningoverval Keizershof aangehouden

Agenten hebben op de Stortemelk een 32-jarige Leidenaar aangehouden die wordt verdacht van twee woningovervallen. 

Hij werd op heterdaad betrapt en aangehouden nadat hij op donderdagmiddag 19 mei een woning aan het Keizershof was binnengedrongen. De tweede zaak waar de politie hem van verdenkt betreft een zelfde feit in de Argostraat in de voorgaande nacht.

Een getuige belde 112 toen ze donderdag 19 mei rond 16.30 uur gestommel hoorde in de woning van een buurvrouw in de Keizershof. Het 93-jarige slachtoffer raakte niet gewond, maar de overvaller vluchtte weg toen hij door de getuige was ontdekt. Agenten gingen meteen ter plaatse en konden op basis van het signalement een man van 32 jaar uit Leiden aanhouden.

De 32-jarige Leidenaar wordt ook verdacht van een overval waarbij een 60-jarige vrouw lichtgewond raakte in de Argostraat. In de nacht van woensdag op donderdag 19 mei drong hij rond 03.00 uur onder bedreiging de woning van het slachtoffer binnen en maakte persoonlijke goederen buit. Daarna dwong hij de 60-jarige om mee te gaan naar een aantal pinautomaten, waarna hij haar liet gaan. Een winkelier waarschuwde de politie toen het slachtoffer bij zijn - nog gesloten - zaak aanklopte.

De politie onderzoekt de zaken, de verdachte zit vast voor verhoor.

Tip de redactie