Brugdek Koningin Julianabrug aangekomen in Alphen

Het brugdek van de Koningin Julianabrug is dinsdagmiddag aangekomen in Alphen aan den Rijn. 

Het brugdeel werd per ponton van Rotterdam naar Alphen gevaren.

Dinsdag zijn de eerste voorbereidingen getroffen en morgenochtend wordt het rijdek door twee hijskranen op zijn plek gehesen. Het hijsen zelf zal, net als het plaatsen van het contragewicht, niet lang duren. Wel is de verwachting dat het bevestigen van het brugdek aan de ballastkist in de basculekelder de rest van de dag in beslag zal nemen.

'Leuk spannend'

Volgens burgemeester Liesbeth Spies is het niet nodig om zenuwachtig te zijn voor de werkzaamheden van woensdag. De weersvoorspellingen zijn gunstig en ook de nodige maatregelen zoals het afzetten van de omgeving zijn getroffen. "Het is leuk spannend", aldus Spies.

Nieuwsgierige Alphenaren kunnen het inhijsen van het brugdek niet van dichtbij meemaken. Afzettingen, verkeersregelaars, BOA's en politieagenten zijn ingeschakeld om mensen op afstand te houden. Wel kan men het inhijsen volgen via de live stream.

Poging twee

Afgelopen augustus ging het vreselijk mis met het plaatsen van het brugdek. Op 3 augustus vielen twee hijskranen en het brugdek om op een aantal panden in de Alphense Hooftstraat. Ondanks de enorme ravage die het ongeluk veroorzaakte, raakte niemand zwaargewond.

Tip de redactie