Wilskracht te zien in halve finale Hollands Got Talent

De ritmische gymnastes van Wilskracht uit Alphen aan den Rijn zijn vrijdag te zien in halve finale van Holland 's Got Talent. 

Wilskracht is één van de negen acts in de tweede halve finale, waarvan er drie door mogen naar de finale.

Na het succes in de vorige auditieronde is keihard gewerkt om ook nu weer een pakkend optreden neer te zetten. "Vooraf moest elke kandidaat al nadenken over de act die in de volgende ronde gedaan zou worden", vertelt Natalia, de trainster van de meiden. "Ook onze ideeën over kleding moesten we al aangeven."

Desondanks is er veel getraind om de oefening in te studeren, en dat viel niet altijd mee omdat school ook de nodige tijd vroeg.

Studio

Anders dan de voorronde zijn de opnames nu in een studio, met een podium dat een andere afmeting heeft. Suzanne vertelt: "Bij de eerste halve finale zagen we op TV dat het smaller is en aan de zijkant helemaal niet hoog, ik hoop dat onze gooien goed gaan."

De meiden hopen met hun deelname ook hun sport bekender te maken. Romi en Berfin leggen uit dat het doen van deze sport heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen, omdat er zoveel aandacht is voor muziek, dans en motoriek. "Het is jammer dat deze sport niet zo bekend is", zegt Melinda. "En dat terwijl het juist zo leuk is om te doen." "En mooi om naar te kijken!", vult Layal aan. De meiden hopen dan ook dat door het kijken naar hun optreden veel meisjes geïnteresseerd raken in ritmische gymnastiek.

Als ze zelf in de jury zouden zitten wisten de gymnastes wel wie er door zouden gaan naar de finale: "Wij, natuurlijk!"

Tip de redactie