Internationaal brons voor jonge Alphense synchroonzwemster

Van 6 tot 8 mei heeft een grote selectie van de synchroonzwemsters van ZPCH uit Hoofddorp deelgenomen aan de 25th SynchroCup 2016 in Luxemburg. Onder hen was de Alphense Vivienne van Eenennaam, die brons pakte met haar duetpartner Mayra Burger uit Koedijk.

Met maar liefst 468 meisjes en 1 jongen, was er een record aantal deelnemers aan deze 25e editie van de SynchroCup. De deelnemers waren afkomstig uit 7 Europese landen: Nederland, België, Luxemburg, Noorwegen, Slowakije, Frankrijk en Zwitserland. Met afvaardiging uit deze landen was het niveau erg hoog.

In de categorie onder 15 jaar deden naast zwemsters uitkomend voor ZPCH ook leden van de Nationale Jeugd selectie (Jong Oranje 2) mee. Mayra Burger en Vivienne van Eenennaam maken als ZPCH zwemsters deel uit van die selectie.

Zij kwamen met hun duet tot een puntentotaal van 129.7, waarbij ze met 1.0 punt achterbleven op de nummer twee uit België en 1.5 punt op de winnaars uit Frankrijk. Met hun prestatie van formaat lieten zij 20 andere koppels achter zich.

Tip de redactie