Inspectie verrast over stijgende lijn Rehobothschool

De onderwijsinspectie is positief over tussentijds kwaliteitsonderzoek op de Rehobothschool. 

De inspectie is van oordeel dat er sprake is van 'een stijgende lijn' op de basisschool in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de inspectiedag is de school op twaalf onderdelen beoordeeld, waarvan elf een voldoende scoorden. De kwaliteit van de instructie, de betrokkenheid van de leerlingen en het pedagogisch klimaat in de groepen zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van het bezoek in juni 2015.

Ook over de verbeteringen op het gebied van kwaliteitszorg was de inspectie positief. De school verdwijnt dan ook van de lijst 'zeer zwakke scholen'.

Adviezen

Directeur Arjan Harskamp is blij en dankbaar met dit resultaat. "Ik had er goede moed op dat dit zo uit zo pakken. De collega's hebben keihard gewerkt de afgelopen maanden en zijn enthousiast met vernieuwingen aan de slag gaan. Daar heb ik diep respect voor en ben ik trots op. Hun inzet is gezegend!"

Het team en directie zijn gemotiveerd om de gerealiseerde verbetering vast te houden en vervolgstappen te zetten in het verbetertraject. De inspectie heeft daarvoor concrete adviezen achter gelaten.

Verbetertraject

"Mooie bijkomstigheid is dat het verbetertraject enorm bindend werkt", aldus Harskamp. "De ouders hebben de school steeds gesteund. De afgelopen weken zijn de juffen en meesters verrast met taarten, bloemen en mails." 

Ook de leerlingen zijn trots op hun school. "We zijn niet zwak meer, hé meester?", zo begroette Arie Hoekman uit groep 8 de directeur van de school daags na het inspectiebezoek.

Tip de redactie