Zaterdag 12 maart werd speeltuin Vreugdeoord al verrast met het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in het kader van NLdoet, de nationale vrijwilligersactie. 

Het Oranje Fonds heeft nu ook laten weten 7.500 euro te doneren aan de speeltuin als bijdrage voor de vervanging van de valbeveiliging onder de speeltoestellen.

Speeltuin Vreugdeoord aan de Vorselenburgstraat in Alphen aan den Rijn heeft onder alle speeltoestellen valbeveiliging van speciaal rubber. Na bijna 10 jaar intensief gebruik zijn deze kunststof vloeren aan herstel en vervanging toe. Na reparatie en vervanging voldoet de speeltuin de komende jaren weer aan de gestelde veiligheidseisen.

Met de bijdrage van het Oranje Fonds heeft speeltuin Vreugdeoord bijna het benodigde bedrag van 15.000 euro bij elkaar en kan naar verwachting in het najaar begonnen worden met de vervanging.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met €27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.