De N207 tussen Alphen aan den Rijn en de Kruisweg is in de nacht van woensdag 18 mei op donderdag 19 mei 2016 afgesloten.

De afsluiting duurt van woensdagavond 21.00 uur tot donderdagochtend 05.00 uur. Tijdens deze nachtafsluiting verplaatst provincie Zuid-Holland de tijdelijk geplaatste wegafscheidingen.

Na de nachtafsluiting kan de geplaatste voorbelasting (zand) tussen Alphen aan den Rijn en de Kruisweg (N446) verwijderd worden. Dit zand wordt hergebruikt op de N207 tussen de Kruisweg (N446) en de Leidsevaart brug.

Langs beide zijden van de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn komen nieuwe busstroken. Om te voorkomen dat de nieuwe rijstroken in de toekomst verzakken, brengt de provincie een voorbelasting aan langs de weg. Dit is een massa zand die de grond samendrukt waardoor een stabiele ondergrond ontstaat om het wegdek later op aan te brengen. Ongewenste zettingen en verzakkingen van de weg na aanleg worden hiermee voorkomen.

Omleiding

Tijdens deze nachtafsluiting wordt verkeer op de N207 richting Alphen aan de Rijn en A4 richting Schiphol omgeleid via de A4. Deze omleidingsroutes staan ter plekke aangegeven. De N446 is niet gestremd.