Het centrum van Alphen aan den Rijn is voor de komende vijf jaar weer een Bedrijven Investering Zone (BIZ). 

Uit de uitslag van de nieuwe stemming over de BIZ onder ondernemers uit het centrum van Alphen aan den Rijn blijkt dat er voldoende draagvlak is voor de BIZ.

Eind 2015 werd er ook gestemd voor een nieuwe BIZ in het centrum. De stichting Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn (VOC) had bij de gemeente een verzoek ingediend voor een nieuwe BIZ voor vijf jaar. Bij de stemming was de opkomst echter te laag om de BIZ in te kunnen voeren.

Voldoende draagvlak

De stemming is de afgelopen weken herhaald. Uit de telling van de stemmen is gebleken dat er sprake is van voldoende draagvlak onder de ondernemers. Maar liefst 80 procent van de stemmers stemde vóór de invoering van de BIZ. 

Wethouder Gerard van As is verheugd over de uitslag: "Ik ben zeer blij met deze uitslag van deze stemming en wil mijn grote waardering uitspreken over de enorme inzet van het bestuur van de VOC, de ambassadeurs en overige actieve winkeliers die er enorm hard aan getrokken hebben om tot deze positieve uitslag te komen." 

Van As vindt dat dit laat zien dat de ondernemers de handen ineen willen slaan om het stadshart van Alphen aan den Rijn bruisend en levendig te houden. "Een heel positief signaal. Door deze BIZ voor gebruikers kunnen we in combinatie met de BIZ voor vastgoedeigenaren en de investeringen van de  gemeente samen blijven bouwen aan een aantrekkelijk centrum. Ik zie de toekomst voor ons centrum positief tegemoet."

BIZ

De BIZ is een duidelijk omlijnd gebied waar de ondernemers allemaal een geldelijke bijdrage leveren om dit gebied gezamenlijk 'beter' te maken. Met het geld uit de BIZ kunnen vastgoedeigenaren gezamenlijk activiteiten organiseren, zoals de Sinterklaasintocht en de winterse straatverlichting.