De N207 tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop wordt vier weken afgesloten.

Tijdens de afsluiting voert de provincie Zuid-Holland onderhoud uit aan de weg en de berm naast de weg.

De werkzaamheden horen bij het groot onderhoud aan de N207 tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn. De verzakte berm wordt verstevigd en een groot aantal betonplaten onder de weg wordt vastgezet. Op veel plaatsen wordt asfalt vervangen. Op enkele plaatsen komt nieuwe openbare verlichting en een nieuwe geleiderail. Vanwege de omvang en de aard van de werkzaamheden is een afsluiting van vier weken niet te voorkomen volgens de provincie.

Uitgesteld

Tijdens de informatieavond op dinsdag 22 maart in Boskoop gaf de provincie aan de werkzaamheden niet in april uit te voeren in verband met grote drukte voor veel ondernemers. De provincie heeft besloten op 3 juni te starten met de werkzaamheden. Hierbij is geprobeerd de drukste periodes voor het merendeel van de ondernemers te mijden.

Ook is rekening gehouden met de capaciteit van de aannemer en leveranciers, de overlapping met andere werken en afsluitingen en het feit dat de huidige onveilige situatie van de verzakte bermen langs de weg snel moet worden opgelost.

Omleiding

Tijdens de afsluiting wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de N11 en A12. Verkeer vanuit Boskoop-Oost rijdt om via de rotonde Gouwedreef, Wijkdijk en de Halve Raak. Verkeer dat vanuit Boskoop-West Rijn via de N11, N209 en de N455.

Fietsers worden langs de werkzaamheden begeleid of over het Jaagpad.