Wethouder Gerard van As wil heel graag dat de geplande Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor het Alphense Stadshart deze keer echt doorgaat.

"Het is zoveel beter als de vastgoedeigenaren, de gemeente én de winkeliers goed samenwerken aan een sfeervol en gezellig centrum."

"De vastgoedeigenaren hebben een BIZ. De gemeente doet er alles aan om het centrum te verbeteren. Nu willen we nog graag dat de winkeliers zich verenigen en met een leuk geldbedrag gezamenlijk het Stadshart tot leven kunnen wekken."

De Business Investerings Zone (BIZ) is een duidelijk omlijnd gebied waar de ondernemers allemaal een geldelijke bijdrage leveren om dit gebied gezamenlijk 'beter' te maken.

De bijdrage wordt geïnd door de gemeente en gestort op de rekening van de VOC, het overkoepelende orgaan van de Stadshartwinkeliers. Ook voorzitter Eelco Eskes wil heel graag tot een nieuwe BIZ komen.

Structuur

"We willen graag veel positieve stemmen voor de BIZ. We hebben een structuur nodig en we hebben budget nodig om iets te bereiken voor het Stadshart. Als er genoeg ondernemers zijn die ons steunen is dat in het belang van ons allemaal."

Tot nu toe was er een BIZ waardoor de VOC onder meer de winterse verlichting en de Sinterklaasintocht kon regelen. Deze BIZ is verlopen. De winkeliers (en andere ondernemers in het Stadshart) hebben tot en met 30 april de tijd om een formulier in te leveren waarin zij zich voor of tegen de BIZ uitspreken.

Tijdens de grote bijeenkomst in het Alphense gemeentehuis op 21 maart bleek de belangstelling onder de winkeliers groot. Ook waren zij positief gestemd over een nieuwe BIZ. Het is nu zaak om nog even dat formulier in te gaan leveren.