GroenLinks heeft Albert Heijn de Herenhof vrijdag 22 april uitgeroepen tot meest vega-vriendelijke supermarkt van Alphen aan den Rijn.

Dit jaar heeft GroenLinks in alle grote supermarkten van Alphen aan den Rijn het aantal vegetarische vleesvervangers in koeling en vriezer geteld.

De Albert Heijn Herenhof kwam als vega-vriendelijkst uit de bus, met maar liefst 54 verschillende panklare vleesvervangers. Het management van Albert Heijn de Herenhof is heel blij met de erkenning. Manager Léon van der Leer: "Wij zijn er erg trots op dat wij ook een ruim assortiment hebben met vleesvervangers. Wij maken hier niet alleen onze vegetarische klanten mee blij, maar ook onze klanten die af en toe kiezen voor een dagje zonder vlees. Deze prijs is een fantastische erkenning voor onze inspanningen."

Op een tweede en derde plek stonden de Jumbo in de Herenhof en de Albert Heijn in de Aarhof. Het doel van deze actie is het stimuleren van het vegetarisch aanbod in supermarktketens. "Het aantrekkelijk maken van vegetarisch eten is goed voor dier en milieu", aldus GroenLinks.