Fada Theatre speelt op woensdag 4 mei, na Dodenherdenking, de voorstelling Talent op de vlucht in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. 

De theatergroep, die bestaat uit Syrische vluchtelingen, is ontstaan in de noodopvang in Alphen aan den Rijn en kreeg afgelopen week van burgemeester Spies te horen dat zij nog een jaar in Alphen mogen blijven. De vluchtelingen worden gehuisvest in twee panden van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs.

Afgelopen maandag speelden de theatergroep hun voorstelling exclusief voor hun nieuwe buren. Vanwege de warme reacties uit de buurt, besloten de regisseurs en professionele acteurs Ramez Basheer en Ahmad el-Herafi een voorstelling na afloop van de Dodenherdenking te plannen.

"Ook om te laten zien dat wij op 4 mei graag met jullie willen stilstaan bij vrijheid en de mensen die daarvoor hebben gevochten en nu vechten", aldus Ramez Basheer.

Toekomst Fada Theatre

Met de komst van de acteurs en crew naar Alphen aan den Rijn is de toekomst van Fada Theatre weer iets duidelijker. Directeur van Parkvilla Willem van den Broek heeft uitgesproken de groep te ondersteunen. "Ik geloof in de mensen, in de artistieke waarde van het stuk en in de maatschappelijke betekenis van de voorstelling", zei hij.

Van den Broek biedt onder andere gratis repetitieruimte aan waardoor het Parktheater het huistheater van Fada Theatre is geworden.

Volle theaterzalen

In februari zagen meer dan zeshonderd bezoekers drie uitverkochte voorstellingen van Talent op de Vlucht in Alphen aan den Rijn. Sindsdien trok de voorstelling volle zalen in onder andere Utrecht, Rotterdam, Bodegraven en Gouda.

Binnenkort staan er voorstellingen in Bovenkarspel, Arnhem, Capelle aan den IJssel, Boxtel en Woerden op het programma.

De voorstelling in Alphen wordt gespeeld in het Parktheater en begint om 21.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via het inschrijfformulier op de website. Tijdens Parkkunst op Koningsdag worden ook kaartjes voor de voorstelling verkocht in de kraam van Productiehuis Alphen.