Het plan voor de nieuwe horecagelegenheid aan de Zegerplas mag doorgaan van het college van Alphen aan den Rijn. 

Als de gemeenteraad ook instemt met de plannen, kan Alphenaar Martin Kalkhoven zijn plannen realiseren.

"Ik ben heel blij met deze uitspraak van het college", aldus Martin Kalkhoven. "Nu hoop ik uiteraard dat de gemeenteraad ook instemt met het plan. Ondertussen gaan wij dieper in op het uitwerken van de plannen met de architect."

Het plan van ondernemer Martin Kalkhoven, eigenaar van Wet 'n Wild, bestaat uit een horecagelegenheid aan de Westkanaalweg met aanlegplaatsen voor zo'n 30 bootjes. Het volledige pand zal op het water worden geplaatst en het einde van de steiger komt een trouwkapel. De huidige parkeerplaats zal worden opgeknapt en uitgebreid. Overigens blijven het bekende 'rondje meer' en het grasveld en strandje bij de t-steiger zoals het nu is.

Van twee naar één

Voor de Zegerplas waren twee plannen ingediend door twee Alphense ondernemers. Het plan van Martin Kalkhoven is het enige overgebleven plan nu John Vermeer, de andere initiatiefnemer, zich heeft teruggetrokken.

Vermeer wil zich volledig richten op het Nutsgebouw dat hij gaat ontwikkelen, waardoor hij de keus heeft gemaakt zijn plan in te trekken.