De laatste week voor de Wit-Russische kinderen die op uitwisseling zijn in Alphen aan den Rijn is aangebroken. Zaterdag vertrekken ze, na 8 weken in Nederland en een ervaring rijker, weer richting hun familie

In de afgelopen week mochten de kinderen bij een grote winkelketen voor hun familie en voor zichzelf een aantal cadeaus uitzoeken. 

Ook gingen de kinderen naar Madurodam en vervolgens strandjutten. Ze leerden het liedje Daar was laatst een meisje loos kennen de meeste kinderen nu uit het hoofd. De dag werd afgesloten bij een fastfoodrestaurant waar ze allemaal werden geschminkt.

In de slotweek hebben de kinderen nog een aantal activiteiten voor de boeg. De laatste keer zwemmen in Bodegraven wordt met een certificaat afgesloten en op woensdag vindt het slotfeest plaats voor kinderen en gastouders.

De kinderen mogen zich 's middags laten knippen bij de kapper. Zaterdag nemen de kinderen afscheid van de Hollandse gastouders en de kinderen waar ze mee op hebben getrokken en vertrekt iedereen weer huiswaarts.