Op dinsdag 12 april heeft zwemster Femke Heemskerk een zwemclinic geven aan de leden van de Alphense zwemvereniging AZC. De Olympische kampioene heeft samen met voormalig zwemmer Johan Kenkhuis een speciale training verzorgd. 

Deze clinic is AZC aangeboden door Goedhart Keukens en Tegels uit Alphen aan den Rijn.

"Ik woon en train tegenwoordig in Frankrijk dus ik krijg niet vaak de kans om clinics te geven voor verenigingen, wat ik altijd erg leuk vind om te doen. Ik ben dan ook blij dat ik deze kans krijg", aldus Heemskerk.

Op dit moment is Femke in Nederland omdat ze afgelopen weekend in Eindhoven haar kwalificatie veilig heeft gesteld voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Handtekening

De zwemclinic vond plaats in zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn. Leden van de vereniging konden zich vooraf aanmelden voor deze clinic. Hier werd goed gehoor aangegeven en de grens van het maximaal aantal deelnemers was snel bereikt.

Femke en Johan namen ruim de tijd voor de zwemmers en lieten hen diverse oefeningen doen. Vervolgens konden de deelnemers het geleerde in de praktijk brengen.

Alle deelnemers waren erg enthousiast en de clinic vloog voorbij. Na de clinic konden de zwemmers nog even met Femke op de foto en verliet bijna iedereen het zwembad met een handtekening van Femke op zak.