De koren Fifty Fifty en Vocal Groep LGC verzorgen zaterdag 16 april onder leiding van Peter Siereveld vanaf 20.00 uur een muzikaal programma in de Goede Herderkerk. De hele opbrengst van dit benefietconcert gaat naar KWF Kankerbestrijding via Jacqueline Hogenes, die meedoet aan Alpe d'HuZes in juni.

"Na veel twijfelen heeft het bijwonen van een informatiebijeenkomst van Alphen d'HuZes me over de streep getrokken. Het is tenslotte niet niks en je moet ook echt vooraf aan de bak om flink te trainen en om je sponsorgeld bij elkaar te verzamelen. Ik doe dat laatste door het organiseren van dit benefietconcert", vertelt Hogenes.

"Alphen d'HuZes is een Alphense stichting die Alphenaren 'verenigt' en zorgt dat we gezamenlijk optrekken richting Alpe d'Huez."

Alpe d'Huzes

Alpe d'HuZes is een jaarlijks terugkerende sponsoractie in de maand juni waarbij de opbrengst rechtstreeks naar geoormerkte onderzoeken van KWF Kankerbestrijding gaat. Tijdens Alpe d'HuZes beklimmen de deelnemers maximaal zes keer de 'Nederlandse' berg in de Tour de France, de Alpe d'Huez. 

Het beklimmen kan op de fiets, wandelend of hardlopend. Jacqueline Hogenes gaat ervoor om al wandelend de steile berg te bedwingen met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen kanker.

Concert

Het benefietconcert is behoorlijk snel in de steigers gezet. "Tegen een kleine vergoeding konden we terecht bij de Goede Herderkerk. Dit is de vaste oefenlocatie van de koren die deelnemen. De dirigent, koorleden en muzikanten hebben mij vol warmte een volmondig 'ja' gegeven op de vraag of zij me wilden helpen."

"Vanuit mijn team van de Alphen d'Huzes kreeg ik hulp bij de organisatie. Een bevriende DTP-er ontwierp kosteloos de posters en toegangskaarten", vertelt een blije Hogenes, die zelf zingt in LGC en dus ook zelf op het podium staat.

"Wij gaan er in ieder geval een hele mooie avond van maken met veel mooie muziek. We zingen liederen van Jimmy van Boudewijn de Groot tot Make you feel my Love van Adele. Het wordt echt een avond om van te genieten en je steunt ook nog een goed doel!"

Kanker

"Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Het is een ziekte is waar nog steeds geen eenvoudig een medicijn voor is. En daarom is er geld nodig voor onderzoek. Dat is één van de dingen die mij motiveert om op 2 juni 2016 die berg te gaan bewandelen", vertelt Hogenes, die zelf ruim tien jaar geleden met de ziekte werd geconfronteerd toen haar tante borstkanker kreeg.

"In 2011 besloot mijn vader mee te doen als fietser aan de Alpe d'HuZes. Helaas hebben wij een week voor het evenement mijn tante moeten begraven. Mijn vader is twee keer de berg op gefietst. In 2012 kreeg mijn vader prostaatkanker. Maar: gelukkig hebben we hem nog!"

Kaarten

Het benefietconcert is op zaterdag 16 april en begint om 20.00 uur. De deuren van de Goede Herderkerk gaan open om 19.30 uur. Kaarten kosten zes euro per persoon, inclusief consumptie. Reserveren kan via alpedhuzes@hogenes.info. Indien voorradig zijn kaarten ook op 16 april aan de deur te koop.