Komend weekend zijn 2 filialen van Lidl het toneel voor de vrijwilligers en stagiaires van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken. In de filialen in de Baronie en aan de Ouvertureweg vindt namelijk een inzamelingsactie plaats op vrijdag 15 april en zaterdag 16 april.

Beide dagen, van 9 tot 18 uur, vragen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkt aan de klanten of zij bij het doen van hun boodschappen één of meer producten extra willen kopen en bij de uitgang willen doneren. De klanten ontvangen van de vrijwilligers een lijstje met producten waar grote behoefte aan is.

Dit soort acties, welke tweewekelijks plaatsvinden, zijn essentieel voor Ons Winkeltje, zoals de voedselbank in de volksmond heet. Het aantal klanten blijft sterk stijgen, het aantal huishoudens is inmiddels gegroeid tot 240 (in totaal meer dan 600 personen).

Om ervoor te kunnen zorgen dat hun klanten wekelijks met een gevarieerd samengesteld pakket naar huis kunnen, vinden deze acties in alle supermarkten in de regio plaats.