De Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert op zaterdag 23 april een unieke dag vol activiteiten rondom het thema brand. Het is namelijk 100 jaar geleden dat het toenmalige kerkgebouw volledig is afgebrand.

Om 14.00 uur zal Burgemeester Liesbeth Spies de middag officieel openen door veilig een brandje te blussen voor de hoofdingang van de Adventskerk en het eerste nummer van het tijdschrift 'Het leven in Alphen aan den Rijn' in ontvangst te nemen.

Met deze handelingen wordt het startschot gegeven voor tal van activiteiten rondom- en in de Adventskerk en in de Julianastraat e.o.

Wagens

Zo kunnen klein en groot oude brandweerwagens bekijken die staan opgesteld bij de kerk. De Alphense Brandweer organiseert een spuitspel op het water achter de Adventskerk en zal uitleg geven over brandpreventie. In de Adventskerk is het mogelijk rondleidingen te krijgen en het prachtige Steinmeyer orgel van dichtbij te bekijken.

In de etalages van de winkeliers in de Julianastraat is de langste foto expositie van Alphen aan den Rijn te vinden. Prachtige foto's van de Adventskerk voor, tijdens en na de brand vertellen het hele verhaal. De Brandweerharmonie uit Bilthoven zal gekleed in uniform muzikale streetparades in het centrum van Alphen aan den Rijn geven.

Concert

Vanaf 20.00 uur 's avonds gaan de deuren van de kerk open voor een concert 'Brand Meesters'. Onder leiding van Lucienne de Valk zal dezelfde Brandweerharmonie samen met stadsorganist Simon Stelling een afwisselend muzikaal programma ten gehore brengen, waar bij de meeste composities het thema 'brand' centraal staat. Zoals Music for the Royal Fireworks, Pomp and Circumstance, Over the Rainbow, Nimrod en meer.