De vluchtelingen die de afgelopen maanden de voorstelling Talent op de Vlucht hebben gemaakt, mogen nog een jaar in Alphen aan den Rijn blijven. De groep, beter bekend als Fada Theatre, zal in twee paviljoens van Horizon in Park Rijnstroom worden gehuisvest.

Het theatergezelschap wil graag doorgaan met hun voorstellingen en het is prettig als ze als groep bij elkaar wonen. Bovendien hebben ze een band opgebouwd met de gemeente.

De Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en de Stichting Fada Theatre hebben zich daarom sterk gemaakt om deze speciale groep een plek te geven in Alphen. Bovendien kunnen de Alphense vrijwilligers het gezelschap gemakkelijker ondersteunen in hun reis langs theaters in Nederland.

"De groep is zeer blij en dankbaar dat ze in Alphen aan den Rijn mogen blijven", vertelt Jan de Vries van Stichting Fada Theatre. "Zij hebben niet alleen met elkaar een band opgebouwd, maar ook met Alphen."

Spoedzoekers

De vluchtelingen van de theatergroep trekken vanaf 1 mei 2016 voor één jaar in de paviljoens van Horizon.

De huisvesting van de vluchtelingen is onderdeel van het actieplan spoedzoekers. Dit plan is een stappenplan om te komen tot een maatschappelijke integratie en participatie van statushouders, arbeidsmigranten, zorgvragers en starters.