Tijdens SamenLoop voor Hoop 2016 in Park Rijnstroom worden zogenoemde eregasten in het zonnetje gezet. Dit zijn mensen die leven met kanker of kanker hebben gehad.

Vooraf worden voor hen bijeenkomsten gehouden. De laatste bijeenkomst voor het evenement is donderdag 21 april in basisschool Het Baken.

Organisator Yvonne Motta vertelt wat SamenLoop voor Hoop precies is en wat het bijwonen van de wandelestafette op 28 en 29 mei voor de Eregasten kan betekenen. Ook legt zij uit bij welke ceremonies - de opening, de kaarsen en de sluiting - de Eregasten een bijzondere rol krijgen en hoe deze ceremonies verlopen. Het is daarbij belangrijk om te weten dat Eregasten mee mógen doen aan de ceremonies, maar niets móeten.

Gastspreker is Marlene Cremers van Marna Hairclub. Zij vertelt over 'haar' zaterdagmiddag waar iets bijzonders voor de Eregasten op het programma staat in samenwerking met een visagiste en een fotograaf.

Welkom

Iedereen is welkom op 21 april, zowel Eregasten die al eerder een bijeenkomst hebben bijgewoond als 'nieuwe' Eregasten. De bijeenkomst is in basisschool Het Baken, Klepperman 1-3 in Alphen aan den Rijn. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en de koffie staat klaar!

SamenLoop voor Hoop 2016 Alphen aan den Rijn is op zaterdag 28 en zondag 29 mei.