Zaterdag 16 april vieren de winkeliers van de Raadhuisspeciaalstraat het voorjaarsevent 'Lentekriebels'. 

"Tijdens het event maken we het extra gezellig in onze straat", vertelt Mirella van de Weerd van TOF Fashion. "Samen met een actieve groep winkeliers proberen we met hulp van ons reclameburo Buro Toob de Raadhuisstraat steeds beter naar voren te laten komen. Samenwerking loont", zegt Mirella trots, "we hebben maar liefst 17 deelnemers!"

Modeshows, kramenmarkt en tulpen

Om 11.30 uur en 14.30 uur organiseren de winkeliers Rode Loper fashionshows in de Raadhuisstraat, waaraan ook winkeliers uit de Julianastraat deelnemen. Daarnaast staan er in de hele straat kleurrijke, kleine marktkramen.

Winkeliers hebben speciale lentekriebels aanbiedingen en daarnaast krijgen bezoekers een bos tulpen bij deze speciale aankopen. Voor de winkel MijnTafel wordt een grote partytent geplaatst waar voor kinderen allerlei activiteiten worden georganiseerd. Ook is er voor alle kinderen een Raadhuisstraatballon.

"De samenwerking onderling gaat steeds beter lopen", vertelt Mirella. "Natuurlijk hopen we dat eind april de BIZ voor het Alphense Centrum door gaat, collectiviteit is mijn retailmotto. Winkeliers in de straat zien de voordelen van samenwerking steeds meer in en dat is ontzettend leuk, de Raadhuisstraatwinkelier zijn dan ook allemaal voor de realisatie van de BIZ. Met de goede ervaring van Buro Toob in retailcommunicatie komen we steeds verder we leren veel."

Na Lentekriebels gaan de winkeliers aan de slag voor het volgende evenement in het centrum. De winkeliers van de Raadhuistraat, het Rijnplein en winkelcentrum De Aarhof organiseren Luilak op 14 mei. Vanaf 07.00 zijn de winkels geopend en zijn er aanbiedingen voor de vroege klanten.