De Alphense D66-fractie heeft donderdagavond Ed de Leest voorgedragen voor benoeming tot wethouder. 

Ed de Leest is eerder wethouder geweest in Alphen aan den Rijn, heeft het grootste deel van zijn leven in Alphen gewoond en kent de Alphense samenleving.

Direct na het aftreden van Willem Jan Stegeman op 10 maart 2016 is de D66-fractie begonnen met de zoektocht naar een nieuwe wethouder. De nieuwe wethouder moest in staat zijn om onmiddellijk volop aan de slag kunnen gaan. Fractievoorzitter Inge Prins: "We willen zo snel mogelijk duidelijkheid geven aan de mensen van de SWA, dit dossier moet snel en goed opgepakt worden." Veel tijd om rustig in te werken is er dus niet.

De 51-jarige Ed de Leest was eerder jarenlang raadslid en wethouder in de voormalige gemeente Alphen aan den Rijn. Dat maakt dat hij veel van de relevante onderwerpen binnen de gemeente kent. In 2008 nam hij afscheid van de gemeenteraad en ging hij in Spijkenisse wonen. Sinds 2005 is Ed werkzaam bij de gemeente Spijkenisse (inmiddels gemeente Nissewaard) als hoofd financiën en concerncontroller.

De D66-fractie is verheugd dat Ed de Leest zich beschikbaar stelde voor het wethouderschap. Fractievoorzitter Inge Prins: "Met Ed hebben we de perfecte kandidaat gevonden. Niet alleen heeft Ed veel kennis en ervaring die hem goed van pas gaat komen, maar hij kent Alphen ook heel goed. En we zijn bovendien verheugd dat Ed heeft aangegeven heel snel terug te willen verhuizen naar de gemeente Alphen aan den Rijn."

De benoeming van Ed de Leest zal plaatsvinden tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 april 2016.