'To be or not to be, that is the question'. Een beroemd citaat uit de Hamlet van Shakespeare. Deze maand is het 400 jaar geleden dat Shakespeare overleed. 

Voor de toneelgroep van het Scala College reden om van zijn toneelstuk woensdagavond 13 en donderdagavond 14 april een bijzondere voorstelling te maken. Zo wordt Hamlet, de prins van Denemarken, gespeeld door 4 vwo leerlinge Froukje Veenstra, een meisje dus. Beide voorstellingen starten om 20.00 uur in de aula van locatie Diamantstraat. Kaarten kosten drie euro en kunnen aan de deur worden gekocht.

Precies 400 jaar de dood van 's werelds beroemdste toneelschrijver spelen de talenten van het Scala College zijn oh zo geliefde Hamlet. Daarnaast speelden alleen mannen toneel 400 jaar geleden. Wat Shakespeare kan, kunnen wij ook dachten leerlingen en docente en regisseuse Marieke Aalders. Bij ons doet het geslacht er niet toe, maar de emoties, de spanning en het prachtige verhaal ter ere van William Shakespeare.

"Hamlet is een voorstelling gemaakt door vijftien getalenteerde midden- en bovenbouwleerlingen van het Scala College. Het origineel is geschreven rond 1600, maar deze leerlingen hebben samen met de theaterdocent het script van Shakespeare herschreven. We beloven dat het verhaal nog even spannend en vol emotie is?", aldus Scala docente theater Marieke Aalders.