De Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert op zaterdagavond 23 april het brandconcert Brand Meesters in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. 

Aanleiding van het concert is de Adventskerk die deze maand 100 jaar geleden afbrandde.

Onder leiding van de bekende dirigente Lucienne de Valk, zal de Brandweer Harmonie uit Bilthoven sámen met stadsorganist Simon Stelling een moderne compositie van lichtklassieke muziek en populaire muziek ten gehore brengen. Zo spelen zij onder andere stukken als Music for the Royal Fireworks van G.F. Händel, Pomp and Circumstances en een muziekstuk uit de bekende film Backdraft.

"Dit concert is uniek omdat de samenwerking tussen de muzikanten en de aanleiding van het concert éénmalig zijn. Wij herdenken deze maand namelijk de brand in de Adventskerk die 100 jaar geleden, in 1916, de voormalige kerk volledig in as legde," aldus de voorzitter van de Stichting Jan de Kruijf.

Vanaf 20.00 uur 's avonds gaan de deuren van de kerk open voor dit bijzondere concert Brand Meesters. Kaarten in de voorverkoop zijn ? 15,- per stuk, inclusief één consumptie 'om na te blussen'. Boekhandel Haasbeek in de Julianastraat is één van de verkooppunten.