Vanaf volgende week starten de werkzaamheden voor het afronden van de renovatie van de Koningin Julianabrug. 

Na het kraanongeval van 3 augustus en de bergingsoperatie die daarop volgde, zijn de beschadigde brugonderdelen hersteld of opnieuw gemaakt.

De aannemerscombinatie die verantwoordelijk is voor de renovatie van de brug gaat de hijswerkzaamheden in twee delen uitvoeren. Gestart wordt met het plaatsen van de ballastkist (contragewicht van de brug) en andere onderdelen om de brug te kunnen openen en sluiten. Hierna wordt de basculekelder afgebouwd en kan circa vijf weken later het rijdek worden teruggeplaatst.

Planning

Het eerste deel van de hijswerkzaamheden start volgende week. Op dinsdag 5 april wordt gestart met de opbouw van de kraan aan de Willem de Zwijgerlaan. De dag erna worden delen van de pontonbrug en de keet verplaatst en wordt de tweede kraan opgebouwd. Diezelfde middag start het hijsen van de ballastkist. Naar verwachting starten de hijswerkzaamheden rond 12.00 uur en zijn deze rond 16.00 uur afgerond.

Donderdag 7 april word en het panamawiel en de betonnen dekdelen op hun plek gehesen. Naar verwachting starthet inhijsen van het panamawiel rond 07.00 uur. De betonnen dekplaten volgen in de loop van de dag. Aan het einde van de dag wordt de pontonbrug weer teruggeplaatst.

In de tweede helft van mei wordt het rijdek van de Koningin Julianabrug geplaatst. Dan wordt de Hooftstraat ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan afgesloten voor alle verkeer.