Tweede groengas-tankpunt in Alphen aan den Rijn

Dinsdag 29 maart 2016 is het 2e Groengas-tankpunt in Alphen aan den Rijn geopend. Hier kan brandstof worden getankt gemaakt van lokaal ingezameld afval.

De nieuwe tanklocatie bevindt zich aan de Gouwelandenlaan 18 waar 24 uur per dag en 7 dagen in de week getankt worden. Het is het 2e CNG/Groengas-station in Alphen aan den Rijn. Het andere tankstation bevindt zich op de Foreestlaan 17.

Gft-afval wordt brandstof

Voor de aanleg van het nieuwe CNG/Groengas-tankstation zijn de Gemeente Alphen aan den Rijn, afvalbeheerder Indaver en PitPoint (de bouwer en exploitant van het tankstation) een groene samenwerking gestart. Centraal hierin staat lokaal ingezameld gft-afval dat wordt verwerkt tot Groengas en ook gebruikt kan worden als brandstof. Met deze samenwerking stimuleert de Gemeente Alphen aan den Rijn ondernemers om de overstap naar schoon en duurzaam rijden te maken en tegelijk de lokale circulaire economie te bevorderen.

29 schone auto's

Wethouder Tseard Hoekstra (Gemeente Alphen aan den Rijn): "Deze samenwerking sluit prachtig aan bij de regionale ambitie om toe te werken naar een economie waarin afval niet meer bestaat maar juist als grondstof gebruikt wordt. Indaver kan het ingezamelde gft-afval omzetten in Groengas dat door PitPoint wordt verkocht aan de pomp. De Gemeente Alphen aan de Rijn rijdt zelf overigens al met 29 auto's van haar wagenpark op deze schone brandstof."

Tip de redactie